“Wie niet horen wil, moet voelen”

Door Peter Buysrogge op 1 december 2017

Alle elementen op tafel voor sanctie tegen Laurent

 

Prins Laurent laat in een brief aan de premier weten dat hij zich geschonden ziet in zijn rechten, onder andere omdat de wet te vaag zou zijn. Peter Buysrogge (N-VA) stelt echter dat de wet duidelijk genoeg is: contacten met gezagsdragers van buitenlandse staten moeten eerst gemeld worden aan de minister van Buitenlandse Zaken, en voor die een advies heeft gegeven, kunnen de contacten niet plaatsvinden. Duidelijk.

De advocaat van de prins laat weten dat de wet van 2013 (over de dotatie en gedragsregels voor de koninklijke familie) in strijd zou zijn met de grondwet en de rechten van de mens. Daarnaast zouden ook de rechten van verdediging geschonden zijn. Kamerlid en monarchiespecialist Peter Buysrogge (N-VA) is het daar niet mee eens. “Premier Michel heeft in de zomer aangekondigd de wet te zullen naleven. We zijn 6 maanden verder en er is nog altijd geen sanctie, omdat de premier zo veel mogelijk ruimte wil geven aan de prins om zich te verdedigen. Je kan nu toch niet zeggen dat zijn rechten van verdediging geschonden zijn?”

“Nu de prins zich uitgebreid heeft kunnen verdedigen, liggen alle elementen op tafel zodat de premier een financiële sanctie kan treffen,” stelt Peter Buysrogge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is