Stel Park van Laken open voor publiek

Door Peter Buysrogge, Cieltje Van Achter op 25 juli 2017, over deze onderwerpen: Monarchie, Leefmilieu, Wonen en werken in Brussel
Kasteel van Laken

De N-VA wil meer dan de helft van het Park van Laken openstellen voor het publiek. “Daarmee verhogen we de hoeveelheid openbaar groen in vooral het noorden van Brussel aanzienlijk”, zeggen Kamerlid Peter Buysrogge en Brussels parlementslid Cieltje Van Achter, die het voorstel indienden.

Eigenlijk had de bevolking al meer dan honderd jaar moeten kunnen genieten van de groene ruimte in een groot deel van het koninklijk park. De wetgeving gaf na het overlijden van Leopold II immers het vruchtgebruik niet door aan zijn troonopvolgers. Het volledige park en de gebouwen zijn vandaag trouwens al honderd procent eigendom van de Staat. Toch bleef de koninklijke familie zich steeds het park toe-eigenen. Daarin wil de N-VA nu verandering brengen.

Praktische afspraken

Het voorstel van Buysrogge en Van Achter draagt de Koninklijke Schenking en de Regie der Gebouwen op om praktische afspraken te maken met de federale politie voor beveiligingsinstallaties en maatregelen die de openbare orde moeten garanderen. De expertise van Leefmilieu Brussel kan worden aangewend voor de openstelling, het beheer en onderhoud van het park. Zo kan iedere burger binnenkort hopelijk tot rust komen in deze Brusselse groene long.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is