Prins Laurent maakt geen indruk op Kamerlid Peter Buysrogge

Door Peter Buysrogge op 20 juni 2018, over deze onderwerpen: Monarchie
prins Laurent

“De tijd dat de koninklijke familie parlementsleden onder druk kon zetten, ligt gelukkig al geruime tijd achter ons. Het is 2018 en niet 1918. Het is mijn taak parlementaire controle uit te oefenen én ik laat mij zeker niet onder druk zetten”,  zegt Kamerlid Peter Buysrogge. “Het jaarverslag van prins Laurent was onvolledig, het veelbesproken bezoek aan de Chinese ambassade werd niet eens vermeld, maar zijn bezoek aan de Beroepsvereniging voor Frituuruitbaters wel. De prins wil zo graag als een gewone burger behandeld worden, maar verliest daarbij blijkbaar uit het oog dat die zijn aangiftes wel correct moet invullen.

Prins Laurent dreigt nu het Kamerlid aan te klagen voor laster en zal ook een schadevergoeding vragen. De brief van zijn raadsman schuwt de grote woorden niet: laster, zware fout, en ‘de ongeziene ernst van die aantijgingen’. Peter Buysrogge krijgt nog wel de kans om voor 21 juni zijn excuses ‘in oprechte, duidelijke en onmiskenbare bewoordingen’ aan te bieden…

“De wet van 27 november 2013 vraagt dat in het verslag activiteiten van algemeen belang worden vermeld. Ik stel enkel vast dat het verslag niet volledig is. Ik zal deze week een wetsvoorstel indienen om de wet aan te passen. Er is onder meer duidelijkheid nodig over de sancties bij schendingen van de gedragsregels”, besluit Buysrogge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is