Dotatiestop voor Laurent

Door Peter Buysrogge op 7 augustus 2017, over deze onderwerpen: Monarchie
prins Laurent

Prins Laurent blijft er de kantjes aflopen. Hij vierde mee het negentigjarige jubileum van het Chinese leger, zonder daarvoor toestemming te vragen aan de regering. Dit soort activiteiten was hem nochtans expliciet verboden door de premier. Voor Kamerlid en monarchie-expert Peter Buysrogge is de maat vol.

“Dit is het zoveelste incident op rij”, zegt Buysrogge. “Als een lid van de koninklijke familie contact heeft met de vertegenwoordigers van een buitenlandse mogendheid, dan kan hij dat niet zonder goedkeuring van de regering. Zo simpel is het.”

Ongeleid projectiel

Eind januari riep de eerste minister de prins al eens op het matje, toen hij zonder toestemming met de premier van Sri Lanka had afgesproken. Michel waarschuwde hem toen dat hij bij een volgende misstap zijn dotatie zou verliezen. Die waarschuwing slaat prins Laurent nu opnieuw in de wind. “Het kan niet dat Laurent belastinggeld ontvangt en toch volledig zijn zin doet als een ongeleid projectiel”, besluit Buysrogge. “Ik zal de eerste minister dan ook over dit incident ondervragen en ik ga ervanuit dat hij er nu de gepaste gevolgen aan geeft.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is