Dotatie prins Laurent volledig afschaffen

Door Peter Buysrogge op 26 september 2017, over deze onderwerpen: Monarchie

Afgelopen zomer woonde prins Laurent een officiële gelegenheid van de Chinese ambassade bij zonder daarvoor eerst toestemming te vragen aan de minister van Buitenlandse Zaken. Daarom vroeg Kamerlid Peter Buysrogge aan de premier om Laurent snel een strenge sanctie te geven. Een inhouding van de dotatie is een eerste stap, maar wat de N-VA betreft mag de dotatie aan Laurent integraal afgeschaft worden.

Na het zoveelste incident van prins Laurent vroeg Kamerlid Peter Buysrogge uitleg aan de eerste minister over de procedure om Laurent te horen. Premier Michel gaf aan dat hij als sanctie een deel van de dotatie zou inhouden. Ondertussen heeft premier Michel contact gehad met de advocaat van prins Laurent, maar niet met de prins zelf. Die kan wegens ziekte geen onderhoud met de premier aan.

Duidelijk signaal

“Hopelijk heeft premier Michel een duidelijk signaal aan Laurent gegeven door een deel van zijn dotatie in te houden”, zegt Kamerlid Peter Buysrogge. “De bevolking aanvaardt niet meer dat iemand die meer dan 300.000 euro aan dotaties krijgt gewoon zijn zin doet, zonder enige verantwoording af te leggen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is