Breuk in wielas oorzaak van spoorongeval mei 2019

Door Peter Buysrogge op 28 juli 2020, over deze onderwerpen: Lokaal werk, Waasland

Eindelijk is er duidelijkheid over de oorzaak van het treinongeval waardoor het spoor tussen Belsele en Sinaai op 9 mei vorig jaar ernstig en kilometerslang beschadigd werd : “Het onderzoek heeft uitgewezen dat een gebroken wielas ingevolge vermoeiing door corrosie van de betrokken rollend materieel aan de oorzaak ligt van het ongeval.”

 

Dat blijkt uit het antwoord van federaal mobiliteitsminister Bellot op een nieuwe parlementaire vraag van Peter Buysrogge. “Het is geruststellend te weten dat de kwaliteit en de staat van het spoor niet aan de oorzaak ligt van het ongeval. De schade bleef gelukkig beperkt tot enkel materiele schade. Die schade wordt door Infrabel geraamd op 1,82 miljoen euro.”, aldus federaal volksvertegenwoordiger Peter Buysrogge.

 

In een eerder antwoord had de minister gezegd dat hij toen nog geen weet had van de oorzaak. Toch vond hij op dat moment niet nodig om bepaalde beperkingen voor specifieke goederentrafiek op te leggen, ondanks het aandringen van het Sint-Niklase stadsbestuur.

“Welke maatregelen de minister nu zal nemen om de kwaliteit van de rijtuigen van goederenverkeer (corrosie, slijtage) te garanderen is nog niet duidelijk.”, besluit Peter Buysrogge.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is