Alle elementen op tafel voor sanctie tegen Laurent

Door Peter Buysrogge op 1 december 2017, over deze onderwerpen: Monarchie
prins Laurent

Nadat hij op de vingers werd getikt voor zijn aanwezigheid op een feest op de Chinese ambassade vindt prins Laurent dat zijn rechten van verdediging geschonden zijn. Dat laat zijn advocaat weten in een brief aan de premier. Kamerlid en monarchiespecialist Peter Buysrogge is het daar niet mee eens: “De premier heeft in de zomer aangekondigd de wet te zullen naleven. Zes maanden later is er nog altijd geen sanctie, net omdat de premier zo veel mogelijk ruimte wil geven aan de prins om zich te verdedigen.”

Buysrogge benadrukt ook nog eens dat de wet over de dotatie en de gedragsregels van de koninklijke familie duidelijk genoeg is. De prins had zijn aanwezigheid op de Chinese ambassade op voorhand moeten voorleggen aan de minister van Buitenlandse Zaken. Diens advies is altijd nodig voor contacten met buitenlandse gezagsdragers kunnen plaatsvinden.

Nu de prins zich uitgebreid heeft kunnen verdedigen, liggen voor de N-VA alle elementen op tafel. Niets belet de premier nog om een financiële sanctie tegen prins Laurent te treffen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is