Stel Park van Laken open voor publiek

Door Cieltje Van Achter op 23 oktober 2019, over deze onderwerpen: Democratie, Wonen en werken in Brussel
Kasteel van Laken

De commissie Leefmilieu in het Brussels parlement besprak woensdag opnieuw het voorstel om het park van het koninklijk domein van Laken open te stellen voor het publiek. Fractievoorzitter Cieltje Van Achter herhaalde haar oproep om er twee publieke parken van te maken en het koninklijk park te herleiden tot het historische park van 1830. Verder vroeg Cieltje Van Achter minister Maron (Ecolo) om Leefmilieu Brussel te laten onderzoeken hoe de openstelling met respect voor de natuur zou kunnen gebeuren.

Net als hun federale collega’s onderzochten ook de Brusselse N-VA-parlementsleden hoe het Park van Laken opengesteld kan worden voor het publiek. Kamerleden Peter Buysrogge en Tomas Roggeman dienden een federaal wetsvoorstel in. In het Brussels parlement deed fractievoorzitter Cieltje Van Achter hetzelfde. Ze stelde voor om meer dan de helft van het 186 hectare grote Park van Laken open te stellen voor het publiek.

Meer openbaar groen

“Daarmee willen we meer openbaar groen creëren in het noorden van Brussel”, legt Van Achter uit. In het voorstel wordt het koninklijk park herleid tot het historische park van 1830. “Zo blijft de erfgoedwaarde van het kasteeldomein intact en kan men op een efficiënte manier de nodige veiligheidssystemen plaatsen. De andere delen, gericht op de bewonersbuurten in Laken en in Neder-over-Heembeek, kunnen dan worden opengesteld voor het publiek”, besluit Van Achter.

 

http://weblex.brussels/data/crb/doc/2016-17/133091/images.pdf (tekst resolutie)

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is