De interne documenten van Defensie die de VRT kon inkijken

Door Peter Buysrogge op 11 februari 2015, over deze onderwerpen: Defensie

Op 11 februari stelde ik tijdens de commissie Defensie een mondelinge vraag aan Steven Vandeput, minister van Defensie, belast met Ambtenarenzaken, over interne documenten van Defensie die de VRT kon inkijken.

 

Geachte minister

 

Op 14 januari berichtte de VRT over interne documenten van Defensie waarin een beeld van de besparingsopdracht wordt gegeven. Concreet gaat het om een besparing van 225 miljoen die bereikt wil worden door voornamelijk te besparen op zogenaamde ‘kleine kosten’. In het artikel sprak men over ingrepen zoals het niet repareren van dienstwagens, het buiten werking stellen van liften en het vroegtijdig uitschakelen van de verwarming vanaf april.

Maar ook op werkingskosten zou worden beknibbeld. Er zou een derde minder worden uitgegeven aan de aankoop van munitie, de zeemacht zal minder uitvaren, bij de luchtmacht zal een aantal piloten voortaan op de grond blijven en regeringsvliegtuigen zullen minder uitvliegen, tot 60% minder bij een van de Falcons en 40% minder bij de nieuwe Airbus.

Geachte minister, graag had ik een antwoord op volgende vragen:

1. Klopt de informatie weergegeven in het artikel? Graag kregen we een volledig overzicht van de te nemen maatregelen.
2. Wat is de status van deze documenten? Welke stappen moeten er worden genomen om deze aangekondigde maatregelen in uitvoering te brengen?

 

Hoogachtend

 

Peter Buysrogge

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is