De douane in de haven van Zeebrugge

Door Peter Buysrogge op 5 maart 2015, over deze onderwerpen: Financiën

Op 05/03/2015 stuurde ik een schriftelijke vraag naar minister van Financiën Johan Van Overtveldt over de douane in de haven van Zeebrugge.

 

Geachte minister

 

Reeds enkele malen stelde ik u vragen over de Douane en de scanapparatuur in de Antwerpse haven. Omdat Vlaanderen naast Antwerpen ook in Zeebrugge een belangrijke haven telt, had ik graag volgende vragen gesteld:

 

  1. A) Hoeveel personeelsleden telt de Douane in de haven van Zeebrugge (zowel VTE als absolute personen)? B) Wat is hun taakverdeling? C) Wat is de personeelsevolutie van de laatste 10 jaar? D) Welke materiele voorzieningen hebben de douaniers ter beschikking (ICT, communicatie, transportmiddelen in de haven)? E) Hoe zijn deze voorzieningen verdeeld onder de verschillende afdelingen (verificatie, bewaking, …)?
  2. A) Hoeveel scanners zijn er aanwezig in de haven van Zeebrugge? B) Over wat voor scanners gaat het? C) Op welke locaties worden deze scanners allemaal ingezet? D) Hoeveel dagen per jaar werd elke containerscanner gebruikt sinds de indienststelling? E) Wat is het beoogde rendement per scanner en wordt hier aan voldaan? F) Zijn alle scanners operationeel? G) Hoeveel procent van de gescande containers die binnen-/buitengaan bij de haven worden gecontroleerd? H) Bij hoeveel procent van de gescande containers wordt een inbreuk vastgesteld? I) Wat zijn de meest voorkomende inbreuken?

 

Hoogachtend

 

Peter Buysrogge

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is