Dak van lekkende sporthal wordt al in maart hersteld

Door Peter Buysrogge op 10 februari 2015, over deze onderwerpen: Lokaal werk

De herstelling van het lekkende dak van sporthal De Klavers in Belsele kan volgende maand al gebeuren.

De emmers in sporthal De Klavers in Belsele kunnen sneller dan gepland aan de kant. Het schepencollege besliste gisteren om de hele dakherstelling van het complex De Klavers, waarbij ook de polyvalente zaal hoort, te splitsen. "Het dak van de sporthal is het meest problematisch. Dat gaan we nu sneller doen dan aanvankelijk gepland. Omdat we deze werken splitsen en we met dit ene dossier onder de 85.000 euro blijven, moeten we niet meer met deze beslissing naar de gemeenteraad. Dat bespaart ons heel wat tijd", stelt schepen voor Stadsgebouwen Peter Buysrogge (N-VA).
 

Hagelstorm

Oorzaak van alle problemen is de hagelstorm van 9 juni 2014. Door het warme en droge najaar bleef de schade er vrijwel onopgemerkt, tot het in december begon te regenen en sneeuwen. Vorige week stonden er dertien emmers in de sporthal om de regendruppels op te vangen. Een jeugdspeelster van volleybalclub Belvoc hield aan een val door een plas water een hersenschudding over en verscheidene wedstrijden werden al stopgezet. "Na de hagel zijn er herstellingen gebeurd aan het dak. Boven de polyvalente zaal blijkt dat te werken, boven de sporthal niet. Daarom hopen we het dak van de sporthal in maart te herstellen. Het andere deel volgt zoals gepland in mei of juni."

Sp.a-gemeenteraadsleden Kris Van der Coelden en Ilse Bats hadden nog geopperd om het héle dak versneld te laten herstellen maar dan zonder isolatie. "Dat is volgens mij geen goeie keuze. De isolatie is te belangrijk om een significante energiebesparing te realiseren", stelt Buysrogge. (JVS)

 

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-beveren/dak-van-lekkende-sporthal-wordt-al-in-maart-hersteld-a2212641/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is